Mazoutcheque van €300

 

De federale regering heeft beslist om bij de aankoop van mazout of propaan in bulk, bestemd voor je eigen woning, een tegemoetkoming van 300 euro aan de gezinnen toe te kennen. Dit om de stijging van de energiekost gedeeltelijk te compenseren.

Wie heeft er recht op de mazoutcheque?

Elke natuurlijke persoon die een levering van mazout of propaan in bulk heeft ontvangen, bestemd voor zijn hoofdverblijfplaats, tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. De toeslag wordt éénmalig toegekend aan iedere rechthebbende.

Hoe kan ik mijn mazoutcheque aanvragen?

Online: via volgende link stookoliecheque.economie.fgov.be

Offline: één van de volgende formulieren invullen:

En deze aangetekend opsturen naar:

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Algemene Directie Energie - Cel Mazoutpremie 300 euro
Koning Albert II-laan 16
1000 Brussel

Wat heb ik nog nodig om mijn mazoutcheque aan te vragen?

Er zal gevraagd worden achter een kopie van de factuur (deze kan je altijd opnieuw downloaden via je online dashboard), het betalingsbewijs (bankuittreksel of afgetekende bon bij cash betaling), je rijksregisternummer en je bankrekeningnummer. Indien je jouw factuur betaalt via ons abonnement gespreide betaling zullen wij in geval van correcte betalingen zorgen voor een verklaring hiervan.


Praktische info:
Ondernemingsnummer Bouts nv: 0406.781.475

Image
Uitleg factuur

Tot wanneer kan ik de mazoutcheque aanvragen?

Je kan de mazoutcheque aanvragen tot 30/04/2023.

Wanneer zal ik de mazoutcheque terugbetaald krijgen?

FOD economie zal binnen de 2 maanden na ontvangst van jouw aanvraag en ten laatste op 30/06/2023 beslissen over de correctheid van jouw aanvraag. Hierna zal het bedrag van 300,00 euro teruggestort worden op het gevraagde bankrekeningnummer.

Heb je nog vragen over de mazoutcheque dan kan je contact opnemen met FOD Economie – via e-mail stookoliecheque [at] economie.fgov.be (stookoliecheque[at]economie[dot]fgov[dot]be) of via het gratis nummer 0800 120 33. Natuurlijk staan wij je ook graag te woord met verdere vragen op het nummer 011 22 69 01.